петък, 11 март 2011 г.

Пана с картини и джобове

Паната с джобове са едно от текстилните неща, които притежават няколко много завидни качества:

- не заемат място, освен на стената (то често е от полза)
- имат елемент на картина, демек ... красят 
- имат функции и приложение като място за съхранение на разни неща, смисъл ... могат да бъдат определени като малко или много практични
- поддържат се лесно ... в пералня

По въпроса с паната, желанията на хората са всякакви. Има такива, които наистина знаят какво искат от всеки джоб, какво ще държат в него и къде трябва да се намира той. Има и точно противоположния вариант - които биха го използвали, защото им допада като краен ефект и се връзва с останалите елементи, които се намират в околното пространство. И именно за този втория вариант, алтернативите са неограничени.

Някои от скорошните идеи за такива пана са в реализация около 55 на 120 см. Нова ги прави удобни за много неща, с изключение на крайното им заснемане, така че ще се огранича с броя и качеството на снимките :).

Вариант едно - голям апликиран джоб на птице-горска тематика, над който се намират три джоба с формата на ябълки, а най-долу са стандартни правоъгълни джобове:





Варинат две - ярко пано със същия размер и една девойка с крила отпред, тип ангел, отново апликирана, но с истинска коса. Тя представлява огромен джоб, над който има три малки джоба - под формата на рокли ... и с още джобове отдолу:







Вариант трети - кухненско-Великденски и за да не развалям последващите Великденски публикации ще покажа частично под формата на трите най-горни джоба ... яйца!





4 коментара:

Grapesbox каза...

very useful things. Thank you : )

EL каза...

Този с рокличките много ми хареса! Страхотни са, Ели, невероятни неща твориш!!!
Поздрави и слънчев ден;)

Dimitrana S. каза...

Чудесна идея за детска стая!
Свежо, весело, практично :-)

Ели, поздравявам те за сръчността, въображението и вкуса, с които използваш плат, конци, копчета, прежда.. Невероятна си!

:-)))

Поздрави и.. надявам се, нямаш нищо против?

Elia каза...

Dimitrana, благодаря ти - за хубавите думи и линка :)
EL, много много се радвам, че ти харесват :)
Хелен, thank you for the comment. I really hope that these things will be of great use to their future owners :)

Публикуване на коментар