понеделник, 16 април 2012 г.

Изненада №2/ Surprise №2


Дойде време и за поредната изненада за рождения ден на магазина  :-). Предполага се, че трябва да има торта. Ще има даже не една  :-). На снимката по-долу си седят току-що опечени парчета ягодова торта (декорирана с ягодите от миналата седмица). Ето как ще се сдобиете с някое от тях :-): всички клиенти на 17ти и 18ти април (и тези, поръчали нещо от онлайн магазина ни, и тези  взели нещо от физическия ни магазин), ще получат по едно от тези парчета, до изчерпване на количествата, но като цяло торта има (не са само парчетата от снимката). Единственото, което трябва да направите, когато поръчвате или вземате нещо, е да ни кажете, че знаете за тортата. 


The time for the next surprise for the shop’s birthday came  :-). You could suppose that there should be some cake. And there will be, actually more than one :-). On the picture below, you can see freshly baked pieces of strawberry cake (decorated with textile the strawberries from the last week). Here is how you can have one of them: all our clients (on the 17th and 18th of April) that order something from our online or physical shop, are going to receive one of the pieces, until the pieces finish  :-). But don’t worry, we have enough (not only the pieces on the picture  :-)). The only thing you should do, when you make an order, is that you know for this cake :-).








И рецепта, защото вие също можете да си направите такава торта :-):
Нужните продукти (приблизително) са на снимката по-долу:

And the recipe, because you can also bake such cake :-):
The necessary products are on the picture below:


И така: трябва ви филц за "шоколадовата заливка", розов памучен плат за "ягодовия мус", конфитюр от текстилни ягоди за декорация, форми за печене под формата на равнобедрени триъгълници, с които да измерите парчетата, кухненски нож и разпечатана рецепта и воала :-). 
Сега сериозно: всяко парче се състои от долна, горна част (еднакви равнобедрени триъгълници) и стени, които представляват лента с дължина обиколката на триъгълниците и височина колкото желаете да е високо парчето. Навсякъде се оставя по 1 см. за шев или има по 1 см повече от всяка страна. Филцът в цветове по желание се зашиват към страните, за да има тортата красива заливка.
Първо се шие заливката върху стените, после стените за горната и долната част. Оставя се място за обръщане. Пълним, затваряме, слагаме по една ягода и сме готови :-).

So: you need felt for the "chocolate dressing", pink cotton fabric for the "strawberry mousse", textile strawberry jam for the decoration, cutters in the form of triangles with two equal sides for measuring the pieces, kitchen knife and printed recipe and voila :-). 
Now seriously: each piece consists of lower and upper side – equal triangles with two equal sides each. The sides of the cake are a long ribbon which length equals the total length of the tree sides of the triangle and the height of ribbon is as much as you want the cake to be. There should be 1 cm seam allowance everywhere. First of all, we sew the felt in the desired color to the sides of the cake to have a beautiful cake topping. Then the upper and the bottom part of the cake to the sides. We leave some place for turning the cake inside-out, then fill it, decorate it with one textile strawberry and the cake is ready :-).



2 коментара:

Приказната Фея каза...

Едновременно апетитно и вдъхновяващо ;)

Elia каза...

:-))) радвам се, че е с двоен ефект :-)

Публикуване на коментар